Skip to main content

De rol van Bestuur en commissielid op de volkstuin

door Sabine Jimkes

Het is best lastig om op de volkstuin als tuinlid een rol als bestuur of commissielid in te vullen. Hoe zorg ik dat ik ook nog ‘gewoon’ tuinlid kan zijn? en hoe zorg ik dat ik in mijn rol als bestuurs- commissielid meer geaccepteerd wordt?

‘Hey buurman, kan ik je even spreken?’

Andere tuinleden aanspreken op hun gedrag op de tuin: vrijwel geen enkel commissielid of bestuurslid vindt dit het favoriete onderdeel van zijn werk. Al snel loopt je rol als bestuurder/commissielid en je rol als medetuinder door elkaar. Dat kan irritatie opwekken en bij jouzelf het gevoel geven dat je niet meer ‘vrij’ over je eigen tuin kan lopen. Een scherper bewustzijn van die verschillende rollen, heldere (organisatorische) afspraken en gesprekstechnieken helpen dit onderdeel van je werk gemakkelijker te maken.
In een training van één ochtend laten we jullie als bestuur of commissie inspiratie en ideeën opdoen aan de hand van voorbeelden bij andere tuinverenigingen. Doel is jullie inzicht en concrete handvatten op te laten doen die bijdragen aan een zorgvuldige aanpak en beter verloop van serieuze gesprekken.
We vragen elke Tuinvereniging voorafgaand aan de training 1 of 2 reële casussen mee te nemen. Over deze casussen gaan we in gesprek.

Datum/tijd
Zaterdag 19 oktober 2024 van 09:30 – 12:30 uur of Zaterdag 26 oktober van 9:30 – 12:30 uur

Locatie
Theehuis Tuin van Noord, Joop Vervoornpad 1 , 2316 EP Leiden