Skip to main content

Commissies

Bouwcommissie

Fred Singerling

De bouwcommissie is belast met het beleid, communicatie en aanvraag van alle bouwzaken met de gemeente Leiden in de breedste zin. De leden van de bouwcommissie bestaat uit de voorzitters van de bouwcommissies van de 6 aangesloten tuinverenigingen. Elke eerste maandag van de maand (behalve in juli en augustus) komen zij bij elkaar om de bouwaanvragen te toetsen en beleidszaken mbt het bouwen te bespreken. De commissie verzorgt de feitelijke aanvraag van de omgevingsvergunning voor alle leden van de 6 aangesloten tuinverenigingen. Klik hier! voor verdere informatie.

PR-commissie

Harmen Spoeltra

De pr-commissie die zich bezighoudt met de public relations van de LVO. Hieronder vallen o.a. de website en de communicatie naar de aangesloten tuinverenigingen, gemeente Leiden en de AVVN.

Begeleidingscommissie

De begeleidingscommissie is een platform waar de gemeente Leiden en vertegenwoordigers van de LVO aangevuld met vertegenwoordigers van betrokken tuinverenigingen elkaar ontmoeten om speciale onderwerpen te bespreken en uit te werken.

Voorbeelden hiervan zijn:

 • De aanleg van een fietspad door de tuinvereniging Ons Buiten;
 • De aanleg van nieuwe volkstuinen in Leiden en omgeving.

Commissie Complex- en Tuinkeuringen

De taken tuinkeuringscommissie zijn tweeledig, ten eerste keuren de leden van de commissie elk jaar de complexen. En elk jaar reiken zij dan ook een prijs uit voor het complex wat het best onderhouden is, het meest smaakvol zijn openbare ruimten heeft ingericht en welk complex het meest succesvol het natuurlijk tuinieren in de praktijk weet te brengen.

Commissie Natuurlijk Tuinieren

Harmen Spoeltra

Om het “natuurlijk tuinieren” te bevorderen, promoten hebben wij de commissie Natuurlijk Tuinieren in het leven geroepen. Wij willen graag dat deze commissie zich gaat inzetten om het natuurlijk tuinieren meer bekendheid te geven op onze tuinverenigingen. Bovendien vinden wij dat niet alleen het Zonneveld en Ons Buiten het Nationaal Keurmerk “Natuurlijk Tuinieren zouden moeten hebben, maar al onze tuinverenigingen.

 

Commissie van Beroep

De LVOheeft een commissie van Beroep die kan worden ingeschakeld op het moment dat een lid of vereniging het oneens is met een besluit van de tuchtrechtcommissie van één van de aangesloten tuinverenigingen.

Wanneer u in beroep wilt gaan op een besluit van de tuchtrechtcommissie van uw vereniging dient u dit binnen 14 dagen na de uitspraak van uw tuchtrechtcommissie via e-mail dit bekend te maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In deze e-mail dient u de volgende informatie te overleggen:

 • Voorletters, achternaam, adres, volkstuinvereniging en tuinnummer
 • Een zo nauwkeurig mogelijke omschrijving van de overtreding
 • De volledige uitspraak van de tuchtrechtcommissie van de tuinvereniging

Wanneer uw aanvraag voldoet aan de voorwaarden zoals beschreven in het tuchtregelement, zal u gevraagd worden om € 50 administratiekosten over te maken aan de LVO, dit bedrag moet binnen het beroepstermijn van 14 dagen bijgeschreven staan op de rekening van de LVO, pas dan zal uw beroep definitief in behandeling worden genomen.

Leden van de Commissie van Beroep

De volgende leden zijn gekozen via de ALV’s van de aangesloten tuinverenigingen:

 • Voorzitter: Wil Boonstra (Onafhankelijk);
 • Secretaris: Dick Scherjon (Onafhankelijk);
 • Rob Noordenbosch namens het Zonneveld;
 • Mark Ketelaars namens OTV;
 • Remco Loykens namens Ons Buiten;
 • Allard Dekker namens Cronesteyn;
 • Koos Kluts namens Roomburg